Instagram’dan nasıl gelir elde edilir?

Instgram, para kazanmaya başlamak için harika bir platformdur. Instagram'da nasıl para kazanılacağını öğrenmek istiyorsanız yazımızdaki tüyolara göz atın derim.


Instagram’dan nasıl gelir elde edilir?

Son zamanlarda hızla büyüyen sosyal medya platformlarından olan Instagram, birçok kullanıcıya gelir kapısı olmuş durumda. Binlerce hatta milyonlarca kullanıcı, Instagram üzerinden gelir sağlıyor. Durum böyle olunca birçok kullanıcı da gelir sağlamak istiyor. Instagram üzerinden gelir elde etmeniz mümkün. Instagram üzerinden gelir sağlamanın da birçok yolu buluyor. Ürün satarak, reklam alarak ya da satış ortaklığı yaparak gelir sağlamanız mümkün. İnfluencer olarak ya da işletme sahibi olarak gelir kazanmak istiyorsanız, ilk olarak Instagram sayfanızın takipçi sayısınız yükseltmelisiniz. İşte Instagram’dan gelir etmeniz için yapmanız gerekenler;

Takipçi Sayınızı Artırın

Takipçi sayınızı artırmak için yapmanız gerekenleri bilmelisiniz. İlk olarak hangi kategoride takipçileri kazanmak istediğinizi belirlemelisiniz. Eğer Instagram sayfanızda her telden içerik barındırıyorsanız, kitle sahibi olmanız pek kolay olmayacaktır. Instagram üzerinden yüksek takipçilere sahip olmak istiyorsanız belirli bir kategori üzerinden ilerlemeli ve aralıksız kaliteli içerikler üretmelisiniz. Örneğin araba tutkunusunuz ve arabalara ilgi gösteren bireyleri çekmek istiyorsunuz. Burada yapmanız gerekenler, sık sık araba içerikleri yüklemek ve her yüklediğiniz içeriğin açıklama kısmını ilgili etiketler eklemek olacaktır. Uzun bir süre içerik üretmeye devam etmelisiniz. Zamanlar profiliniz ön plana çıkacak ve takipçi kazanacaksınız. Ancak burada dikkat etmeniz gereken ve uygulamanız gereken maddeler vardır;

  • Kaliteli içerik
  • İçeriklerle alakalı etiketler
  • Reklam ile profil tanıtımı (Şart değil ancak bütçeniz varsa kesinlikle yapmalısınız)
  • Aralıksız içerik yükleme

Yukarıdaki bu 4 maddeden 3ünü kesin olarak uygulamalısınız. Eğer bütçeniz varsa reklam vermeniz oldukça faydalı olacaktır. Sonuçta sizin sayfanızı gördüğünde beğenecek olan binlerce insan var ve bunlara kendinizi göstermeniz gerekiyor. Bu yüzden reklam vermeniz, sizin avantajınız olacaktır.

Reklam Alarak Gelir Elde Edin

Artık istediğiniz takipçilere ulaştınız ve büyük bir hesabınız var. Bundan sonra İnfluencer olarak gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Burada gelir elde edebileceğiniz birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de reklam alarak gelir elde etme. Instagram ana sayfanızda gezinirken ya da Story (Hikaye) kısmında gezinirken birçok reklama denk gelmişsinizdir. O sayfaların sahipleri, o reklamları belirli bir ücret karşılığında paylaşıyor. Sizde öyle yaparak gelir elde edeceksiniz. Yüksek takipçilere ulaştığınızda hesabınıza gelen reklam mesajları illaki olacaktır. Bunun dışında sizde reklam vermek isteyen müşterileri çeşitli uygulamalar sayesinde bularak reklamlarını belirli bir ücret karşılığında verebilirsiniz. Buradaki en önemli husus, hesabınızın takipçi sayısıyla alakalıdır. Takipçi sayınız ne kadar çok olursa, reklam gelirleriniz de o kadar yüksek olacaktır.

Satış Ortaklığı Yaparak Gelir Elde Edin

İnfluencer olarak gelir elde edenlerin birçoğu bu yöntem sayesinde para kazanmaktadır. Buradaki asıl mantık, tanıttığınız ürün her satıldığında size ödenen komisyondur. Reklam veren ile önceden anlaşmanız gerekiyor. Mesela satılan her ürün başına %5 komisyon ya da 5 TL alacağınızı söylediniz. Örneğin, ayakkabı tanıttınız ve takipçilerinize ayakkabıyı alacakları adresi bildirdiniz. Takipçilerinizden 200 kişi tanıttığınız ayakkabıdan satın alırsa sizin kazancınız 1000 TL olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus ise takipçilerinizle aranızdaki etkileşimdir. Instagram hesabınızın etkileşimini daima yüksek tutmalı ve bir kategori üzerinden ilerlemelisiniz.

Instagram hesabınızdaki takipçileriniz farklı kategorilerden sizi takip ediyorsa, satış ortaklığından yüksek gelirler elde edemezsiniz. Örneğin hesabınızda sürekli oyun videoları ve oyun cihazları paylaştığınızı varsayalım. Haliyle sizin takipçileriniz oyun ve oyun ekipmanları hayranı olacaktır. Sizin tanıttığınız oyunlara takipçileriniz büyük ilgi göstereceğinden gelirinizde yüksek olacaktır. Ancak oyun profilisiniz ve kitap tanıtımı yaparsanız, satış ortaklığından pek gelir elde edemezsiniz. Böyle durumlarda satış otaklığı ile değil de reklam geliri ile kazanç sağlamalısınız.

Etkileşim Nasıl Yükseltilir?

Bir Instagram sayfasının en önemli durumu, etkileşim sayısıdır. Etkileşim, takipçilerinizin hareketliliği ve sizin sayfanızda olan etkileridir. Örneğin 100.000 takipçiniz var ve hikayeleriniz 10.000 den fazla islenmiyor. Burada sizin etkileşiminizin çok düşük olduğu görünmektedir. Yapmanız gerekenler ise takipçilerinizde etkileşiminizi artırmaktır. Bunun için daha sık ve takipçilerinize hitap eden paylaşımlar yapmalısınız. Takipçilerinizin sizi neden takip ettiğini bilmeli ve ona göre paylaşımlar yapmalısınız. Satış ortaklığının en önemli parçası etkileşimdir. Bundan dolayı satış ortaklığı ile yüksek gelirler elde etmek istiyorsanız, etkileşiminizin düşmesine izin vermemeli ve takipçilerinizle daima etkileşim içerisinde olmalısınız.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Yorum