Retro giyim tarzı nedir? Vintage trend arasındaki fark ne?

Son dönemlerin popüler trendi haline geline retro giyim, geçmişe yönelik izler barındırıyor. Peki, retro giyim tarzı nedir? Retro ve vintage arasındaki fark ne? Tüm ayrıntılar haberimizde.


Retro giyim tarzı nedir? Vintage trend arasındaki fark ne?

Retro giyim, geçmişe ait izleri kapsayan’’retro’’ sözcüğünden esinlenerek kullanılır. Geçmiş yıllara ait parçaların, aksesurların yeniden canlandırılmasıdır. Özellikle 1960 ve 1970 yıllarından esintiler vardır.

Retro Giyim Tarzı Nedir?

Retro giyim tarzı nedir diye soranlar için kolej tarzı montlar, askılı pantolonlar, fötr şapkalar, yüksek belli pantolonları örnek verebiliriz. Bu trend giyim tarzında abartılı çizgiler günümüze modernize ediliyor. Yani hem şık hem modern hem de abartılı bir görünüm hedefleniyor. Siyah beyaz filmlerinden çıkmış gibi puantiyeli elbiseler, fırfırlı elbiseler, piliseli etekler, abartılı yapılmış saçlar ile çekiciliği yakalamış kişileri görmek mümkün.

Retro giyim sokak giyim tarzına yakın, özentisiz ve rahattır. Dolgu topuklar, tulumlar, desenli tişörtler saç bandanaları ve sandaletler retro trend için vazgeçilmez parçalardır. Saçlar abartılı bir şekilde dalgalı ve kısa kâküllüdür. Büyük camlı gözlükleri de unutmamak gerek. Midi boy bir etek, çiçek desenli bir gömlek ve kabarık bir saçla retro kombini yapılabilir.

Vintage Nedir?

Vintage nedir diye merak edenler şöyle bir sosyal medya platformlarını kurcalayabilir. Vintage, geçmişin modası anlamına gelen bir fotoğraf, moda, dekorasyon ürünleri veya bir aksesuar olabilir. Ancak önemli kıstas parçanın belirli bir dönemi kapsaması gerekiyor. Ülkemizde vintage meraklıları için 1930 yılından itibaren belirli dönemin parçalarını satan Vintagedükkânları bulunuyor.

Retro ve Vintage Arasındaki Fark Ne?

Retro ve vintage geçmişi kapsayan sözcükler olduğu için birbiri ile çok karıştırılır. Ancak retro eski gibi görünen ama orijinal olmayan parçaları kapsar. Yani eskiyi taklit eder. Vintage akımda geçmiş yılların orijinal kullanılmış parçaları vardır. Kısaca retro eski gibi görünür, vintage ise gerçekten eskidir.


Sevgi Karacan
Kendine hemşire.. :)

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Yorum