Göz altı morlukları neden oluşur ve nasıl geçer?

İnsanlar genellikle göz altı morluklarının yorgunluk ve uykusuzluktan kaynaklandığını düşünseler de alerji veya doğal yaşlanma süreci gibi nedenlerden de ortaya çıkabilir.


Göz altı morlukları neden oluşur ve nasıl geçer?

İnternette en çok aratılan sorular arasında yer alan ‘Gözaltı morlukları neden oluşur?’ sorusuna birçok insan yanıt aramaktadır. Göz altı morlukları kötü görünüme neden olduğu gibi hastalık belirtisi de olabilmektedir. Göz altı morluklarının oluşmasında birçok etken bulunmaktadır. hastalık belirtilerinden beslenmeye kadar çok farklı etkenler vardır. Kötü görünüme neden olan bu morluklarla baş etmenizin birçok nedeni vardır. Ancak ilk olarak bu duruma neden olan etkeni bulmanız gerekmektedir.

Göz Altı Morlukları Neden Oluşur?

İşte göz altı morluklarının nedenleri ve göz altı morlukları için etkili olan yöntemler;

Genetik faktörler:

Göz altı morlukları görülen bireylerin birçoğundaki sebep, aile öyküsü yani genetiktir. Göz altı morlukları bulunan birçok insanda bu durum genetik olup, erken yaşlarda görülmeye başlamaktadır. Genetik olan bu morluklar, ilerleyen yaşlarda daha belirgin olup rahatsız edici bir görüntü oluşmasına neden olmaktadır. Fakat düşük bir ihtimalde olsa, genetik olan göz altı morlukları ilerleyen yaşlarda kaybolabilmektedir.

Yaşlanma:

Göz altındaki morluklar ve çevresindeki kırışıklıklar, yaşlı bireylerde çok daha sık görünmektedir. Yaşlılıkla gelen birçok durumun önüne geçmek biraz zor oluyor. Bu durumda onlardan bir tanesi. İnsan yaşlandıkça dokuda zedelenme ve incelme görülmektedir. Bundan dolayı göz altı morluklar ve göz çevresinde kırışıklıklar oluşmaktadır.

Alkol ve sigara tüketimi:

Alkol ve sigaranın insan sağlığına sayısız zararı bulunmaktadır. Buz zararlardan bir tanesi de göz altı morluklarıdır. Uzun süreli sigara ve alkol kullanımında, ciltte onarılmayacak hasarlar meydana gelebilir. Bunlardan en belirgini ise göz altı morluklarıdır. Sigara, kandaki oksijen değerini azaltır. Bundan dolayı cilde ve insan sağlığına sayısız zarar sağlar. Sigara dumanı da cildinizde hasar oluşturabilir. Özellikle yüzünüze gelen sigara dumanı erken yaşlanma ve leke oluşumuna davetiye çıkarmaktadır.

Dengesiz ve sağlıksız beslenme:

Göz altı morluklarınız varsa, dengesiz ve sağlıksız besleniyor olabilirsiniz. Göz altı morluklarının oluşmasındaki en büyük sebeplerden bir diğeri de dengesiz ve sağlıksız beslenmedir. Gün içerisinde yediğiniz gıdalara ve öğün sıklığına dikkat etmelisiniz. Gün içerisinde yediğiniz gıdalar, cildinize ve sağlığınıza ciddi zararlar veriyor olabilir. Tükettiğiniz gıdaların zararlı olmadığından emin olarak tüketmelisiniz. Aynı zamanda dengesiz bir öğün aralığınız olmamalı. Alıştığınız şekilde beslenmenize devam etmelisiniz.

Az uyumak:

İnsan sağlığı için uyku olmazsa olmazlardandır. Yeteri kadar uyku uyumayan bir bireyde, birçok hastalık görülebilir. Uykusuz kalan ve yeteri kadar uyumayan insanlarda göz altı morlukları görülmektedir. Çoğu zaman bunlar geçici olsa da bu alışkanlık devam ettikçe, morluklarda kalıcı olacaktır. Bir birey için günde en az 8 saat uyku şarttır.

Sıkça güneş ışınlarına maruz kalmak:

Güneş ışınları D vitamini bakımından oldukça sağlıklıdır. Fakat uzun süre güneş ışığına maruz kalmak, ciltte lekelerin oluşmasına neden olabilmektedir. Uzun süre güneş altında kalmamalısınız. Güneş altında zaman geçirdiğinizde ise güneşten korunmak için güneş gözlüğü ya da şapka kullanmalısınız. Aksi takdirde yüzünüzde lekeler ve göz altı morluklarınız oluşabilir.

Göz altı morluklarına neden olan faktörler kısaca bunlardır. Bu durumlara maruz kalıyorsanız, göz altı morluklarınızın oluşması normal olabilir.

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Bu morluklardan kurtulmak için ilk olarak yukarıdaki durumlardan kaçınmalısınız. İşte göz altı morlukları için etkili olabilecek yöntemler;

Göz altı morlukları sorunundan kurtulmak için ilk olarak bu maddeleri uygulamanız etkili olabilir.

  • En az 8 saat uyuduğunuzdan emin olun.
  • Yüzünüzü güneşe çok fazla göstermeyin.
  • Göz altı morluklarına neden olan ilaçlar kullanıyor olabilirsiniz. Ya da buna neden olan hastalığınız olabilir. Bunun için bir uzmana danışın.
  • Zararlı gıdalardan uzak durun. Özellikle cilde zarar verecek olan gıdalar tüketmeyin.
  • Sigara ve alkol kullanımını bırakın. Yüzünüze gelen sigara dumanından kaçının.

Hindistan cevizi yağı:

Hindistan cevizi yağı özlü birçok kozmetik ürününün olduğundan haberiniz vardır herhalde. Bunun nedeni ise içerisindeki E vitaminidir. E vitamini cildi canlandırmak için en etkili vitamindir. Hindistan cevizi yağının içerisinde bol miktarda E vitamini mevcuttur. Her gece uyumadan önce Hindistan cevizi yağı ile göz altınıza masaj yapabilirsiniz. Bu masaj sayesinde göz altı morluklarınızdan kurtulmanız mümkün.

Gül suyu:

Gül suyu, derideki bakterileri temizlemek için en etkili ve en sağlıklı yöntemlerden biridir. Her gün gül suyu ile bu bakımı yapabilirsiniz. Gül suyunu bir pamuğa veya temiz bez parçasına damlatın. Ardından göz çevrenizi ovalayarak temizleyin. Bunun yanı sıra bir pamuk parçasına damlatarak göz kapaklarınızın üzerine koyun. 10 dakika boyunca bekleyin ve ardından kaldırın. Her gün bu işlemi uygulayarak göz altı morluklarınızdan kurtulmanız muhtemeldir.

Salatalık maskesi:

Salatalık maskesi, en yaygın kullanılan maskelerden bir tanesidir. Su bakımından oldukça zengin olduğu için cilt bakımında da oldukça etkili olmaktadır. Bir parça pamuğu kestiğiniz salatalığa batırın ve iyice ıslanmasını sağlayın. Islanan pamukla göz altınızı, çevresiniz ve göz kapağınızı silin. Bu işlemi tekrarlayarak uygulayın. Bunun yanı sıra bir diğer şekilde de yapabilirsiniz. Salatalıklarınızı ince dilimler halinde dilimleyin. Dilimlediğiniz salatalıklarınızı soğuması için dolaba koyun. Soğuyan salatalıklarınızı çıkarın ve göz altınıza yerleştirin. 10 dakika kadar bekledikten sonra salatalıkları kaldırın.

Patates:

Patates ile maske yaparken, yine bu iki yöntemi kullanabilirsiniz. Patatesin suyunu ve kendisi maske olarak kullanabilirsiniz. Patateslerinizi iyice yıkayın ve ince dilimler halinde kesin. Dilim patateslerinizi göz altınıza ve ya göz kapaklarınıza yerleştirin. 10 dakika bekledikten sonra alın. Bir diğer şekilde, patateslerinizi iyice sıkarak suyunu çıkarın. Küçük bez parçalarını patates suyuna batırın. Ardından o bez parçalarını göz altınıza koyun. 15 dakika bekleyin ve ardından bol su ile yüzünüzü yıkayın.

Soğuk kompres:

Soğuk kompres uygulamak, göz altı morlukları için oldukça etkili olabilmektedir. Fakat direk soğuk cisimleri aynı yere sabit bir şekilde bekletmek, soğuk yanığına neden olabilir. Bunun için masaj şeklinde gezdirerek yapılmalıdır. Küçük bir buz parçasını ya da soğuk cismi bir beze sararak göz altına masaj yaparak uygulayın. Fakat aynı yerde uzun süre bekletmeyin. Gezdirerek masaj yapın. Bu işlemi her sabah uygulayın ve birkaç gün sonra değişimin farkında olacaksınız.

Elma:

Elma, cilt bakımı için oldukça etkilidir. Birçok kozmetik ürünlerinin içerisinde elma olmasının asıl nedeni de budur. Bunun için elmanızı iyice yıkayın. İnce dilimlere ayırın yada sadece kabuğunu kullanın. Elma parçalarınızı göz altınıza yerleştirin. 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

Sizin Tepkiniz Nedir?

Harika Harika
0
Harika
Nefret Nefret
0
Nefret
Komik Komik
0
Komik
Kızgın Kızgın
0
Kızgın
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Duygusal Duygusal
0
Duygusal
Şirin Şirin
0
Şirin
Neşeli Neşeli
0
Neşeli

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Yorum

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı