Estetikte Hollywood yanağı trendi. Nasıl yapılır, riskleri var mı?

Hollywood yanağı olarak da bilinen yanak estetiği, yanak ve elmacık kemiklerindeki yağların alınarak yanağın keskinleştirilmesi işlemidir. Dünyada ve ülkemizde ünlülerin tercihi haline gelen bu estetik uygulama ile gergin ve keskin yüz hatlarına sahip olabilirsiniz.


Estetikte Hollywood yanağı trendi. Nasıl yapılır, riskleri var mı?

Son dönemlerde trend estetik uygulamalar arasında yer alan Hollywood yanağı uygulamaları yani bişektomi yüzün üçgen şeklini almasını tercih eden kişilere sıklıkla uygulanmaktadır. Başta ünlüler olmak üzere herkesin tercih ettiği estetik uygulamalar arasında ilk sırada yerini almıştır. Son dönemlerde en sık sorulan sorular arasında bişektomi nedir, riskleri nelerdir, nasıl yapılır soruları gelmektedir. Bu detayları bilen kişilerin tercih ettiği ve güvenilir bir uzman tarafından yapılan güvenli bir operasyondur.

Hollywood Yanağı Nedir?

Yanaklarda yer alan yağ dokularının alınmasıyla gerçekleşen ve kişilerin yüz hatlarının daha belirgin olup üçgen şeklini almasına yardımcı olan bir estetik operasyondur. İsminin bu şekilde olmasının asıl nedeni ise ilk önce Hollywood yıldızlarının tercih ettiği bir uygulama olmasından kaynaklıdır. Güvenilir olmasıyla birlikte günümüzde sıklıkla uygulanan estetik işlemler arasında yer alıp yanaklarında yağ fazlalığı bulunan kişilerin tercih ettiği bir uygulama haline gelmiştir.

Hollywood Yanağı Nasıl Yapılır?

İlk uygulanmaya başladığı dönemlerde elmacık kemikleri üzerinde dolgu uygulamaları yapılarak belirginleşmesi sağlanır hatta bazen kötü bir görünüm elde edilirdi. Zaman içerisinde gelişen teknoloji yardımıyla kişilerin memnuniyet oranları artarak güvenilir bir operasyon haline gelmiştir. Eski yöntemlere göre şimdiki uygulamalarda elmacık kemiklerine belirginleştirme işlemleri uygulanmamaktadır.

Yüzün dış bölgesinde herhangi bir iz bırakmadan son derece basit küçük kesileri ağız içerisine atarak yanaklardaki fazla yağ dokusunun çıkarılması işlemidir. Genel anestezi altında yaklaşık 1 saat süren işlem sonrası hasta hızlı bir iyileşme göstererek gündelik hayatına güvenle dönebilir.

Hollywood Yanağı Riskleri Var mı?

Hollywood yanağı yani bişektomi operasyonlarında her ameliyat sırasında olan risklerin dışında herhangi bir riske rastlanmaz. Kanama, enfeksiyon gibi riskler oluşabilir ve antibiyotik kullanarak önlenebilecek geçici durumlardır. Son derece güvenilir ve riski bulunmayan bir uygulama olup herkese rahatlıkla uygulama yapılabilir.

Bu operasyonda olduğu gibi tüm estetik işlemlerde önemli olan beklentilerin doğru belirlenmesi ve doğru kişiler tarafından tedavi sürecinin yönetilmesidir. Önemli noktalara dikkat edildiği takdirde herhangi bir sağlık sorunu oluşmadan güvenli bir süreç geçirilerek istenen sonuçlar kolaylıkla alınabilir.

Hollywood Yanağı Hangi Durumlarda Yaptırılıyor?

Birçok kadının tercihleri arasında yer alan Hollywood yanağı yanak bölgesinde yer alan yağlar nedeni ile yüz hatlarının daha yuvarlak görünmesi durumunda tercih ediliyor. Yuvarlak ya da kare görünen bir yüz hattına sahip olan herkes Hollywood yanağı estetik uygulamalarından yararlanabiliyor. Eğer kişiler kilolu değilse sadece yanak bölgesinde fazla yağlanma varsa bu uygulamadan yaptırılabilirler. Bişektomi ile kişiler çok daha estetik bir yüz hattına sahip olabilirler.

Hollywood Yanağı Yaş Sınırı

Bu uygulamayı yaptırmak isteyen kişilerin 20 ya da 25 yaşından daha da büyük olması gerekiyor. Yanaklarda bulunan yağ dokusu bu yaşlardan sonra daha da kalıcı bir görünüm kazanır. Ergenlik döneminde olan kişilerin bu dönemi atlatmadan bu operasyonları yaptırması çok da önerilen bir konu değildir.


Sevgi Karacan
Kendine hemşire.. :)

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Yorum