30 günde göbek yağı eritme: Göbek eriten kür ve egzersizler

Zayıflama programları içinde göbek eritme en zorlayıcı kısımdır. Diğer bölgelere oranla daha çok disiplin, dikkat ve çaba gerektirir. Bunun için uygun diyet listeleri ve egzersizlerin düzenli yapılması gerekir. Bu yazımızda 30 günde göbek yağı eritilir? Göbek eriten diyet ve egzersizler neler? Sorularına yanıt bulabilirsiniz. İşte ayrıntılar.


30 günde göbek yağı eritme: Göbek eriten kür ve egzersizler

Göbek yağı eritme için yola çıkanları azimli ve düzenli bir süreç bekler. Kolay ve hızlı yöntemleri disiplinli uygulayarak, göbek çevresi yağlarından kurtulmak mümkündür. Göbek kötü görünüm dışında kalp hastalıkları, kanser, diyabet gibi pek çok hastalığın habercisi olabilir. Nedeni ise bu yağların vücut organlarını etkileyen hormon ve maddeleri salgılıyor olmasıdır. Özellikle göbeğin en derin yağ katmanı insan sağlığını riske sokar. Bu haberimizde 30 günde göbek yağı eritme için etkili egzersiz ve diyetleri bulabilirsiniz.

30 Günde Göbek Eritme Egzersizi ve Antrenmanlar

Esneme

Göbek eritme egzersizi için öncelikle vücudun esnetilmesi gerekir. Bacaklar düz bir zeminde iki yana doğru açılır, sol ve sağ bacağa sırayla kapanılır. Sonrasında her iki bacak birlikte tutularak, öne doğru eğilme hareketi yapılır. Her iki esneme hareketi 10’ar kez tekrar edilir.

Plank

Plank hareketi vücudu zorlar. Bu nedenle tavsiye edilen süre 30 saniyedir. Yüzükoyun yere uzanılır ve dirsekler zemine oturtulur. Ayak parmak uçlarından destek alınarak, vücut yukarı kaldırılır. Göbeğin zemine temas etmemesi gerekir. Başlangıç için 1 dakika içinde 15 saniyelerle yapılması uygun olur.

Yarım şınav çekme

30 günde göbek eritme egzersizi ve antrenmanlar içinde göbek kası ve kolları harekete geçiren hareket budur. Tam şınava göre farkı hareketin diz üstünde yapılmasıdır. 15 dakika boyunca yapılması gerekir. Ancak başlangıç aşamasında bu süre kısa tutulur.

Kısa Aralıklı antrenman

Kısa aralıklı antrenman, geleneksel hareketlere göre daha hızlı sonuç verir. Bu antrenman kondisyon bisikleti, koşu bandı, hızlı merdiven çıkma, tempolu yürüyüşler şeklinde yapılır. Burada hangi antrenman tercih edilecekse kısa aralıklı molalar verilerek yapılır

Direnç antrenmanı

Vücudun kas aktivitesini harekete geçiren direnç antrenmanı, ağırlık kullanarak yapılan egzersizlerdir. Bunun yerine direnç bandı da kullanılabilir.

Squat

Dik pozisyonda ayaklar 20 cm kadar açılır. Sol kol yukarı kaldırılarak, sağa doğru uzatılır. Sağ el, sağ kalçaya koyulur. Bacakların ortasından sağa eğilip sol kola uzanılır. Aynı hareketi diğer taraf içinde tekrar edilir. 4 veya 5 defa yapılarak, sonlandırılır.

Kardiyo artırma

Kardiyo yükseltmek, göbek yağı eritme konusunda hızlıca kalori yaktırır. Yağ yakımı kolaylaşır. 1 km hızlı koşular kardiyo artırır. Ancak bunu yapmayanlar için 30 dakikalık tempolu yürüyüşler önerilir.

Crunches

Bu egzersizde kişi yere uzanır ve dizlerini büker. Zemine ayaklar iyice bastırılır. Eller çapraz şekilde göğüs hizasına yerleştirilir. Yatar pozisyonda nefes alınır, hareket edince nefes verilir. Bu esnada karın bölgesinde bir ağrı olabilir. Bu durum egzersizin hedefine ulaştığını gösterir. Başlangıç aşaması için 6–7 dakika yeterli bir süredir.

Mekik çekmek

Göbek eritme egzersizi olan mekik, üst karın kaslarının çalışmasını sağlar. Düz bir zeminde dizler kırılır. Kollar göğüs hizasına, çaprazlama olacak şekilde alınır. Bel bölgesini zorlamadan öne doğru kalkar gibi yapılarak, nefes verilir.

Flutter kicks egzersizi

Bu egzersizde sırtüstü yere yatılır ve eller başın alt kısmından bağlanır. Hafif kaldırılan omuzlar ile birlikte baş yukarı kalkar. Bu egzersiz 10 defa tekrar edilir.

Göbek Eriten Kür ve Doğal Tarifler

Göbek eriten lahana kürü

Malzemeler:

  • 5 adet lahana yaprağı
  • 1 tam limon suyu
  • Yarım litre su
  • 1 demet maydanoz

Nasıl hazırlanır?

Göbek eriten kür tarifinde yarım litre klorsuz su kaynatılır. Kaynadıktan sonra lahana yaprakları içine atılarak,5 dakika beklenir. Ardından maydanoz eklenerek tekrar 2 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra içine bir tam limonun suyu sıkılır. Gün içerisinde tüketilir.

Maydanoz kürü

Malzemeler:

  • 20 dal maydanoz
  • 1 bardak ılık su
  • Yarım limon suyu

Nasıl hazırlanır?

Maydanozlar iyice yıkanır ve robotta çekilir. Ardından su ve limon eklenip, karıştırılır. Hazırlanan bu kür yemeklerden önce tüketilir.

Zencefil kürü

Malzemeler:

  • 5 çorba kaşığı yağsız yoğurt
  • 1 çorba kaşığı toz zencefil
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın

Nasıl hazırlanır?

Verilen miktarda malzemeler birbiri ile karıştırılır. Sabah, öğle ve akşam olmak üzere yemeklerden önce tüketilir.

Maden suyu ve yoğurt:

Malzemeler:

  • 1 adet maden suyu
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Yarım limon suyu
  • 3 çorba kaşığı taze yoğurt

Nasıl hazırlanır?

Verilen tüm malzemeler birbiri ile iyice karıştırılır. Sabahları aç karnına 7 gün boyunca tüketilir. Bu doğal tarif ile göbek ve bel çevresi yağlar sürede erir.

Elma sirkesi:

Kolesterolü ve kan şekerini düzenlediği için yemek yeme ihtiyacını minimum seviyeye indirger. Göbek yağı eritme konusunda başarılı olan sirke organik olmalıdır.

Kemik suyu:

Kemik iliği çorbası vücudun yağ yakmasını sağlar. İçerisinde besleyici unsurlar olması, vücudun sağlıklı bir şekilde zayıflamasına destek olur. Yağların erimesi sonucu oluşan deformasyonları onarır.

Chia tohumu:

Chia tohumu açlık hormonunun salgılanmasını önler. Tok hissettirir. İçerisinde bulunan doğal yağlar, kilo veren yağları yakmada etkili olur.

Kefir:

Göbek yağı eritme için düzenli kefir tüketilmesi gerekir. İçindeki probiyotikler bağırsakları düzenledikleri için yağ yakımı hızlanır.

Lifli besinler:

Lifli besinler daha uzun süre tok tutar ve kalori yakılmasını sağlar. Bunun için kuru erik, nohut, keten tohumu, yulaf, kuru meyve ve elma tercih edilebilir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Göbek Eriten Kür ve Öneriler

Yoğurt kürü ile göbek eritme

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım limon suyu
  • 3 çorba kaşığı az yağlı yoğurt

Nasıl hazırlanır?

Verilen malzemeler karıştırılır. Gece uyumadan önce hazırlanan kür tüketilir. Ardından su dışında başka bir şey yenmez ve içilmez. Haftada bir kez uygulanması önerilir. Bu kür uygulandığı zaman gün içinde bolca su içilmelidir. Kür ile birleşen su idrar yoluyla toksin atar. Bağırsak ve mide problemi olanlar için uygun değildir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, göbek eriten kür dışında bazı formüller sunar. Birincisi; sabah aç karnına maydanoz tüketmektir. Bunun yerine limonlu su da içilebilir. İkincisi; öğle yemekleri öncesi veya sonrasında organik domates suyu içilmesi, göbeğin erimesine yardımcı olur. Tüm bunlar hareketli yaşam ile desteklenmelidir.

30 Günde Düz Bir Karın İçin 8 Etkili Egzersiz


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

Sizin Tepkiniz Nedir?

Harika Harika
0
Harika
Nefret Nefret
0
Nefret
Komik Komik
0
Komik
Kızgın Kızgın
0
Kızgın
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Duygusal Duygusal
0
Duygusal
Şirin Şirin
0
Şirin
Neşeli Neşeli
0
Neşeli
Sevgi Karacan
Kendine hemşire.. :)

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Yorum

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı