Turşu suyunun faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız!

Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi turşu suyunun bu faydalarını daha önce hiç duymadınız.


Turşu suyunun faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız!

Turşu suyu, özellikle Türkiye halkının simgesi durumundadır. Soğuk kış aylarında hastalıklardan koruduğu gibi birçok faydası bulunmaktadır. Lezzetinden ve faydasından dolayı tüketilmediği ev yok denecek kadar az durumda. Birçok insan turşu suyunun faydası hakkında pek çok bilgiye sahip değil. Turşu suyunun lezzeti gibi faydası da bir hayli fazladır. Bu faydalarını öğrendikten sonra turşu suyuna bakış açınız değişebilir.

Turşu Suyu Nedir?

Turşu, hemen her yörede sevilerek tüketilmektedir. Sebzelerin ve meyvelerin farklı gıda maddeleri ile buluşarak salamura edilmesi sonucunda oluşmaktadır. Turşu kabının içerisinde bulunan doğal suya turşu suyu denilmektedir. Bunun tüketilebilir ve sağlıklı olması için turşunuzun doğal olması oldukça önemlidir. Doğaldan kasıt katkı maddesi olmadan el yapımı olmasıdır.

Turşu Suyunun Faydaları Neler? Neye İyi Gelir?

Turşu suyunun içerisindeki bileşenlerden dolayı faydası bir hayli fazladır. İşte o turşu suyunun sayısız faydası;

Fazla kilolardan kurtulmak için oldukça etkili

İçerisinde sirke olmasından dolayı kilo vermek için etkili olduğunu düşünebiliriz. Asidik yapısından ve metabolizmayı hızlandırmasından dolayı kilo vermede oldukça etkilidir. Turşu suyu tüketerek bu özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Yeteri kadar tüketerek metabolizmanızın hızlanmasını sağlayabilir ve asidik özelliğinden dolayı yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

Bağışık sistemini güçlendiriyor

Birçok hastalığın sebebi tamamen bağışıklık sistemimizle alakalıdır. Özellikle soğuk kış aylarında sıkça görünen, grip ve nezle gibi durumların en büyük örneğidir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek daima hastalıklara karşı dirençli olmalısınız. Bunun en etkili yöntemi ise turşu suyudur. İçerisindeki C ve E vitamininden dolayı bağışıklık sisteminiz güçlenecek ve hastalıklara karşı daha dirençli olacaksınız.

Sindirimi kolaylaştırıyor

Turşu suyu içerisinde yüksek oranda lif barındırmaktadır. Bu özelliğinden dolayı sindirimi kolaylaştırmaktadır. Sindirim sorunu yaşayanlar için turşu suyu oldukça etkilidir. Kronik olarak bu rahatsızlığı yaşayan bireyler de rahatlıkla turşu suyunu tercih edebilirler.

Kabızlığı önlüyor

Sindirimi kolaylaştırdığı gibi bağırsak sağlığına da olumlu etki sağlıyor. Özellikle kabızlık sorunu yaşayan hastalar için turlu suyu şifa niyetinde olabiliyor. İçerisindeki lif oranından dolayı kabızlık sorununu da ortadan kaldırıyor. Kabızlık durumunda ya da kabızlığı önlemek için kullanılabiliyor.

Ağzı temizliyor

Ağzı temizlemenin en etkili ve kolay yolu sanırım turşu suyudur. Birçok insan ağız bakımından ve nefes kokusundan muzdarip. Bu durumlarla baş etmenin en iyi yolu ise turşu suyudur. Turşu suyu, ağız temizliği yaparak nefes kokusuna engel olmaktadır. Ağız içinde biriken kötü bakterileri çoğu zaman temizlediğimizi düşünsek te öyle olmadığını anlıyoruz. Bunun için turşu suyu ile gargara yapabilir ya da biraz turşu suyu içebilirsiniz.

Mide bulantısını kesiyor

Turşu suyunun bilinmeyen en etkili yöntemleri arasında bir tanesi de mide bulantısına olumlu etki sağlamasıdır. Birçok insan turşu suyunun bu faydasından haberdar değil. Turşu suyu mide bulantısını önleyerek rahatlamanızı sağlıyor. Mide bulantısı oluştuğu sırada biraz turşu suyu içerek bulantınızı kesebilirsiniz. Bunun yanına kusma sonrasında oluşacak olan su kaybını önlemek içinde turşu suyu tüketebilirsiniz.

Kas kasılmalarını önlüyor

Birçok sporcunun spor sonrasında turşu suyu içtiğinizi biliyor muydunuz? Turşu suyunun faydaları arasında kas kasılmalarını önlemesi de vardır. Bu özelliğinden dolayı birçok sporcu spor sonrasında turşu suyu tüketmektedir. Spor sonrasında tüketilen turşu suyu, kas kasılmaları, eklem ağrıları ve kramp gibi durumları önlemektedir. Bu durumlarla sıkça karşılaşıyorsanız sizde turşu suyu tüketebilirsiniz.

Kan şekerini dengeliyor

Turşu suyu içerisindeki sirke sayesinde kan şekerinin dengelenmesinde yardımcı oluyor. Yemekten sonra kan şekerinizin dengelenmesi için turşu suyu tüketebilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken bir husus vardır. Burada tükettiğiniz miktara dikkat etmelisiniz. Fazla içildiği takdirde farklı sonuçlar doğurabilir. Bu yüzde yemekten sonra az miktarda tüketerek kan şekerinizin dengelenmesini sağlayabilirsiniz.

Alzheimer oluşumuna karşı koruyor

Turşu suyu, Alzheimer gibi sinir hastalıklara karşı adeta kalkan görevi görmektedir. Bu faydasının nedeni ise turşu suyunun içerisindeki sarımsaktır. Sarımsak sinir sistemine mükemmel fayda sağlamaktadır. Alzheimer gibi yaşa bağlı oluşan sinir hastalıklarından korunmak için turşu suyu tüketebilirsiniz. Bu hastalıklar ileriki yaşlarda daha sık görüldüğü için şimdiden turşu suyu tüketmeniz oldukça faydalı olacaktır.

Turşu suyunun bu faydalarından yararlanmak için her gün turşu suyu içebilirsiniz. Çok fazla içmemek kaydıyla turşu suyunu tüketebilir ve bu faydalardan yararlanmak için turşu da yiyebilirsiniz


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Yorum