Lazer epilasyon etkisi kalıcı mı? En yeni yöntemler ve uygulama bölgeleri

İstenmeyen tüylerin kalıcı ve sağlıklı olarak temizlenmesi işlemi olan lazer epilasyon, kadın erkek fark etmeden kullanılıyor. Bu haberimizde lazer epilasyona dair tüm merak edilenleri bulabilirsiniz. İşte ayrıntılar…


Lazer epilasyon etkisi kalıcı mı? En yeni yöntemler ve uygulama bölgeleri

Lazer epilasyon işlemine başlamadan önce doğru cihaz ve uzmanlar seçilmelidir. Uzman kişi epilasyon yapılacak bölgeyi inceler. Ten rengi ve tipi, kılın sertlik yapısı ve buna uygun cihazlar değerlendirilir. Kıl kökünü yok etmeyi amaçlayan bu işlemde, kişiye kaç seans geleceğinin bilgisi verilir. İstenmeyen tüyler için kalıcı çözüm arayanlara lazer epilasyon nedir sorusunun ayrıntılı yanıtını sizler için hazırladık.

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon 1998 yıllarının başında onaylanan bir işlemdir. Bu işlemde kıl üretici kök hücreler yok edilir. Kıl anatomisinde bulunan melamin koyu siyah kıllarda daha fazladır. Bu nedenle lazer ışınlarına çabuk yakalanırlar ve emilimi kolay olur. Isı enerjisi ile siyah kılların hasar alması daha kolay iken sarı tonlu kıllara ulaşmak daha zordur.

Lazer epilasyon; sırt, göbek, bacak, kol, ense ve genital bölge gibi vücudun tamamında uygulanabilir bir işlemdir. İlk uygulamadan 2 hafta sonra gidilen seansta, çıkan kılların yönü ve sertliği incelenir. Ardından bölge jiletle temizlenir ve ikinci seans uygulanır. Bu seanslar kılların durumuna göre belirli aralıklarla tekrar edilir.

Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır, Nasıl Yapılır?

Lazer ışınları işlem sırasında yok edeceği kılları tanır. Tanıma sonrasında kıl köküne ısı enerjisi göndererek, kıl kökü fonksiyonuna zarar verir, zayıflatır. Milisaniyelik atışlar yapan lazer ışınları, tanıma yaptığı hiçbir kıl kökünü kaçırmaz. Her seans sonrası daha da zayıflayan kıl kökü birkaç seanstan sonra kalıcı olarak ölür. Lazer epilasyon kalıcı mıdır diye merak edenler, seanslar tamamlandığında kılların tekrar çıkmadığını görür.

Lazer Epilasyonda Kullanılan Yeni Yöntemler

Lazer epilasyon işleminde 4 farklı yöntem uygulanır. Her bir yöntemin dalga boyu farklıdır. Kişinin kıl tipi, ten rengi ve cilt tipi hangi epilasyon cihazının kullanılacağını belirler Dalga boyu uzun olan epilasyon cihazlarında acı hissedilirken dalga boyu kısa olan epilasyon cihazlarında acı hissedilmez

Ruby lazer:

Ruby lazer, koyu ten rengine sahip kişilerde etki etmeyeceğinden uygulanmaz. Bu Lazer yöntemi cilt rengi açık ve kıl yapısı ince erkek ve kadınlarda kullanılır. Dudak üstü bölgeleri gibi kısa kılları yok etme de oldukça başarılı bir yöntemdir

Alexandrite lazer:

Lazer epilasyonda kullanılan yeni yöntemler içinde en yaygın kullanılan cihazdır. Etkili ve pratik olan bu sistemin, 755 nm dalga boyu vardır. Yakın dokulara zarar vermez. Seans suresi kısadır. Çok geniş bölgelere büyük başlığı sayesinde kolaylıkla ulaşır. Kıl köküne rengini veren melanin bu yöntem sayesinde hızlıca emilir. Açık cilt tonu kişilerde başarılı sonuçlar verir Soğutucu etkisinden dolayı acı ise minimumdur. Ortalama 4 veya 6 seansta 45 dakikalık sürelerle işlem tamamlanır.

Diode lazer:

Bu Lazer yöntemi daha çok esmer tenlilere yapılır. Ulaşılması güç kıl köklerine kolaylıkla hasar veren bir epilasyon yöntemidir. Bu nedenle kadınlardan çok erkeklerde kullanılması tercih edilir. Cilde soğuk jel sürülür ve ardından kısa atışlar yapılır. Sert göğüs kılı, sırt kılı, kasık kılı gibi bölgelerde rahatlıkla uygulanabilir. 800 nm dalga boyu ile İnce yapılı tüyleri kolaylıkla yok ettiği gibi batık kıllar da temizler.

Nd yağ lazer:

Epilasyon sisteminin dalga boyu 1064 nm’dir. Koyu ve açık tenli kişilerde kullanılır. Diğer yöntemlere göre daha fazla acı verir. Atım suresi uzundur ve başlığı geniştir. Derin kıl hücrelerini yok heder ve çoğalmasını önler. Kırışıklık ve varis gibi problemlerde de tercih edilen bir cihazdır. Işın gönderme gücü yüksek ve zararsız bir sistemdir

Lazer Epilasyon Vücudun Hangi Bölgelerine Uygulanır?

Lazer epilasyon doğru hekim ve doğru cihazların kullanımı ile vücudun tamamına uygulanabilen bir sistemdir. Ancak uygulama bölgesine göre etkili cihaz türü seçilmelidir.

Bikini bölgesi lazer epilasyonu

Epilasyon türü son derece başarılıdır. Genellikle 6 seansın sonunda istenmeyen tüyler yok olur.

Koltuk altı bölgesi lazer epilasyonu

Özellikle kadınlar tarafından tercih edilen bölge daha çok estetik kaygılar için yaptırılır. Bu bölgedeki kıllar koyu ve kalındır. En geç 6 seansın sonunda tüyler kalıcı olarak temizlenir.

Bacak bölgesi lazer epilasyonu

Bu bölgede üst ve alt bacağa ısı enerjisi gönderilir. Yaklaşık 6 seansın sonunda tüm bölge temizlenir

Genital bölge lazer epilasyonu

Pubik kıllarını yok etmede oldukça başarılıdır. Bölge tüylerinin koyu ve kalınlığına göre en erken 4 seans en geç 6 seansta uygulama sona erer

Yüz bölgesi lazer epilasyonu

Genetik faktörler veya hormonsal bozukluklardan dolayı yüzde aşırı tüylenme görülebilir. Lazer epilasyon öncesi tıbbi nedeni araştırılması gerekir. Diode lazer sistemi ile yüz bölgesi tüyleri kalıcı olarak temizlenir.

Bıyık bölgesi lazer epilasyonu

Diğer bölgelere oranla seans süresi daha uzundur. Bölgedeki tüylerin açık ve ince olması nedeniyle 10 seansa kadar uzayabilir.

Boyun bölgesi lazer epilasyonu

Bu bölge erkeklerde tıraş bölgesi olarak kabul edilir. Sivilce ve batık kıllar sıklıkla görülür. Lazer epilasyon sayesinde kıllardan kurtulmak mümkündür.

Çene bölgesi lazer epilasyonu

Çene bölgesinde oluşan tüyler için öncelikle tıbbi muayene yapılması önerilir. Herhangi bir sağlık sorunu olmadığı takdirde lazer ışınları ile tüyler yok olur.

Göğüs bölgesi lazer epilasyonu

Özellikle erkekler tarafından tercih edilir. Göğüs bölgesi kılları için Alexandrite ve Diode lazer yöntemleri uygulanır.

Sırt bölgesi lazer epilasyonu

Sağlık ve estetik kaygılarla yaptırılan bir epilasyondur. Bu bölgede kıl dönmeleri oldukça fazladır. Kıllar sert ve kıl kökleri derindir. Diode lazer sistemi ile kıllar yok olur.

Lazer Epilasyon Sonrasında Neye Dikkat Etmeliyim?

Lazer epilasyon sonrasında neye dikkat etmeliyim diyen soranlar, seans bitiminde 20 ila 30 dakika aralıklarla cilde buz veya soğutucu uygulamalıdır. Bu sayede şişlik ve kızarıklıklar çabuk iyileşir. Seans sonrası cilde nemlendirici sürülmesi gerekir. Bir gün boyunca uygulama yapılan bölge sıcak sudan uzak tutulmalıdır. Uygulama sonrası terlemeyi önlemek için spor aktiviteleri önerilmez. Son olarak 2 hafta boyunca cilt güneş ışınlarına karşı korunmalı ve etkili bir güneş kremi kullanılmalıdır.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Yorum